nav-left cat-right
cat-right

Maissuppe

Ingredienser:
1 1/2 l vann
6 middes store poteter (terninger)
1 middels stor løk (hakket)
2 knuste hvitløksfedd
1 gren stilkselleri (hakket)
2 grønsak buljongterninger
1/8 ts salvie
1/2 ts timian
1/2 ts oregano
1/2 ts havsalt
nykvernet pepper
————————–
8-10 dl friske eller dypfryste maiskorn
1 ss smør
1/2 dl finskåret paprika
1 1/2 dl purre
1/2 dl kremfløte (kan sløyfes)
1 ss hakket dill (kan sløyfes)

Tilberedning:
Kok opp vannet og ha i løk, poteter, hvitløk, stilkselleri.
Når vannet koker opp igjen tilsettes
buljong og krydder.
Kokes i 15 – 20 min.
Avkjøl litt.
Ha i halve mengda av maisen.
Bruk stavmikser eller ha dette i food prosessor.
Varm opp igjen over svak varme og tilsett resten av maiskorna, purre og paprika + 1 ss smør.
Krem helt til slutt.
Smak til med salt og pepper.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *