nav-left cat-right
cat-right

Kyllingsuppe

* 500 g kyllingbryst
* 2 gulrøtter
* 3 vårløk
* 2 ss frisk ingefær
* 3 hvitløkfedd
* 2 stilker sitrongress (bruk bare den myke, hvite delen)
* 1/2 ts tørket chili
* 1 l hønsebuljong
* 1 liten boks kokosmelk
* 1 rød paprika
* saften av 1/2 lime (og litt av skallet til garnityr)
* 1 håndfull pinjekjerner

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i 3 centimeter store biter. Legg kjøttet i en gryte sammen med gulrøtter og vårløk skåret i skiver, revet ingefær, finhakket hvitløk, sitrongress i biter og knust chili. Tilsett hønsebuljongen og la det hele trekke på svak varme i ca. 30 minutter. Rør inn kokosmelk og paprika skåret i terninger, sett ned varmen og legg på lokk. Etter 10 minutter er suppen ferdig. Tilsett limesaften og smak om suppen er salt nok. Rist pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne. Fordel suppen i suppeboller. Dryss ristede pinjekjerner over, og pynt med noen strimler av limeskallet. 😉



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *