nav-left cat-right
cat-right

Gresk linsesuppe

Bruk en god olivenolje. Server suppen med brød og oliven ved siden av; godt, varmende og mettende!
Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
275 g brungrønne linser, små
1 1/2 dl olje, ekstra virgin
1 løk
2 hvitløkfedd
1 gulrot
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
1/2 ts oregano
1 l varmt vann
salt og pepper
litt friske urter til pynt

Tilberedning:
Skyll linsene og ha de i en kjele. Fyll på vann til det dekker, kok opp, og la småkoke 3-4 min. Ha de i et dørslag(sil).
Skjær løk, hvitløk og gulrot i tynne skiver. Varm oljen, ha i løk og stek til den er klar. Ha i hvitløken og linsene, deretter de øvrige ingrediensene, hell på varmt vann og smak til med pepper. Kok opp og la småkoke 20-30 min. til linsene er møre.
Smak evt. til med salt og pepper, og pynt med hakkede urter ved servering.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *