nav-left cat-right
cat-right

Blomkål – og potetsuppe

Antall porsjoner:
4

Ingredienser:
4 mellomstore poteter
1 gul løk
2 fedd hvitløk
½ kg blomkål
1 l hønsebuljong, gjerne terning + vann
4 ts TineSmør
75 gr revet Jarlsberg Original
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 dl lettmelk
½ ts paprikapulver

Fremgangsmåte:
Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres det i smør i en kjele uten at det tar farge.

Bryt blomkålen i buketter. Hell på buljong og tilsett blomkålen. La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter.

Miks suppen glatt ved evt å la den gå i en blender eller food processor. Rør i osten og la den smelte. Smak til med salt og pepper.

Varm melken og visp kraftig til skum, gjerne med en stavmikser. Hell suppen opp i boller/kopper og fordel skummet over. Dryss på litt paprika ved servering.

Tips: Denne suppen kan du godt lage helt vegetarisk ved å benytte grønnsaksbuljong i stedet for kjøttbuljong.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *